Nyhet – CA3 svarvskär för gjutjärn

PRESSMEDDELANDE

2016-11-23
 
Kyocera har utvecklat en ny serie svarvskär som förbättrar bearbetningen av gjutjärn. 

Serien benämns CA3 och innefattar tre nya hårdmetallsorter och spånbrytare som täcker alla typer av gjutjärnsbearbetning, från grov- till finsvarvning. De nya svarvskären är ett svar på den ökande efterfrågan på vändskär som kan ge stabila maskinprestanda vid olika bearbetningsförhållanden. 

Kyocera har använt en nyutvecklad CVD-beläggning för gjutjärnsbearbetning i den nya CA3-serien. Förutom att beläggningsskiktens vidhäftning har ökats genom optimerad kristallstruktur i varje skikt, har slitage- och brottstyrkan förbättrats avsevärt. Kyocera har även justerat balansen mellan skikten för olika användningsområden i syfte att öka livslängden och säkerställa stabil bearbetning.

Serien har tre nyutvecklade spånbrytare som maximerar prestandan när de kombineras med de nya hårdmetallsorterna i CA3-serien. Kombinationen spånbrytare och hårdmetallsorter ger optimala valmöjligheter för en effektiv och processäker svarvning.

Produktprogram CA3 Series (PDF 1,8MB)
 

För mer information kontakta SmiCut i Ludvika, tel. 0240-182 30, fax 0240-182 35, info@smicut.sewww.smicut.com.

Kyocera är en av de ledande tillverkarna i Japan av skärande verktyg. SmiCut har marknadsfört Kyocera i Sverige sedan 1998.